Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ



Παναγροτικό συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποιούν μαζικά οι αγρότες της χώρας,  που έφθασαν σήμερα στην Αθήνα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, συνεχίζοντας με νέα μορφή κινητοποιήσεων τον αγώνα τους για ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Στον αγώνα αυτό μαζί τους βρίσκονται και πολλά μέλη αγροτικών συλλόγων της Στερεάς, της Βοιωτίας και φυσικά του Αγροτικού Συλλόγου  Σωληναρίου. 
   Με κεντρικό σύνθημα, λοιπόν, «Όλοι για έναν και ένας για όλους», η συντονιστική επιτροπή μπλόκων αγροτών ήταν από τις 13.00, στην πλατεία Βάθη, μπροστά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων . Στην συνέχεια  ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, όπου και παραδόθει υπόμνημα με τα αιτήματά τους, στον πρόεδρο της Βουλής.                           Περίπου 4.000 αγρότες συμμετείχαν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, το οποίο είχε ως αφετηρία το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη και τέρμα τη Βουλή, όπου παραδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα των αγροτών. Τη συγκέντρωση χαιρέτησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Το «παρών» έδωσαν αγρότες από όλη την Ελλάδα, από τον Προμαχώνα μέχρι την Κρήτη.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι διάφορων εργατικών και κοινωνικών φορέων.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού αγροτικού κινήματος Θοδωρής Παπακωνσταντίνουτόνισε ότι «ο αγώνας τώρα ξεκινά και θα συνεχίζεται 365 μέρες το χρόνο».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενωτικών Αγροτικών Συλλόγων ΚαρδίτσαςΒαγγέλης Μπούτας, δήλωσε ότι «κλιμακώνουμε τον αγώνα μας σήμερα ύστερα από 30 ημέρες στον δρόμο, αντιπαλεύοντας τις πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης. Ζητούμε λύση στα προβλήματα και προοπτική στον αγροτικό τομέα». Στον χώρο της συγκέντρωσης προσήλθε και η Γ.Γ. της ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα αλλά και άλλα πολιτικά πρόσωπα και της Στερεάς Ελλάδας, όπως το στέλεχος του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γκικόπουλος αλλά και εκπρόσωποι των αγροτών που συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή στις κινητοποιήσεις και μέλη των ΕΑΣ, όπως ο κ. Γιάννης Βάγκος  ο Ορχομένιος κ. Βασίλειος Τσαγαλάς και ο κ. Γ. Νταβαλούμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου