Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ !!!!


Ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι.


Καταγγελίες για Βουλευτές με καταθέσεις στην Ελβετία
Μέγα θέμα προέκυψε στη Βουλή με αφορμή τις δηλώσεις του Ελβετού βουλευτή Ιωσήφ Ζησιάδη περί βουλευτών, «δεξιών και του ΠΑΣΟΚ» που διαθέτουν πολλά χρήματα στην Ελβετία, στην τηλεοπτική εκπομπή «Έρευνα».
Άμεσα αντανακλαστικά επέδειξαν  οι  βουλευτές της Ν.Δ Γεράσιμος Γιακουμάτος και Κώστας Τζαβάρας  στέλνοντας  επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής από τον οποίο ζήτησαν  να διερευνηθούν  τυχόν επιλήψιμες οικονομικές δραστηριότητες και αδιαφανή περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων βουλευτών,  προφανώς για να ξεχωρίσει η ήρα από το … στάρι και να καταστεί σαφές ποιοι είναι οι έντιμοι της Βουλής και ποιοι όχι.

Στην επιστολή τους οι δύο βουλευτές ζήτησαν από τον Φ.Πετσάλνικο:

•        Μέσω του Ελβετού ομολόγου του  να προσκληθεί στην Βουλή ο εν λόγω βουλευτής και να πει όσα έχει να πει επί ελληνικού εδάφους

•         Να εξακριβωθούν από τις αρμόδιες διεθνείς και εθνικές αρχές σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο  τα ονόματα των Ελλήνων βουλευτών που διαθέτουν κατά τρόπο παράνομο , επιλήψιμο ή αδιαφανή, χρηματικά ποσά σε ελβετικές τράπεζες

•        Και να ξεκινήσει κάθε προβλεπόμενη από διεθνείς συμβάσεις διαδικασία για τον εντοπισμό και την αποκάλυψη της ταυτότητας προσώπων που εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις ως συνεργοί, αυτουργοί, κλπ. προκειμένου να καταστεί δυνατή η άσκηση δίωξης εναντίον τους και η επιβολή της προβλεπόμενης κύρωσης.

Ο κ. Πετσάλνικος, πληροφορηθείς το γεγονός,  άρχισε τα τηλέφωνα.

Στο πρώτη επικοινωνία του με τον Ελβετό βουλευτή, εκείνος ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν τι δήλωσε και έτσι τώρα αναμένεται η δεύτερη τηλεφωνική  επικοινωνία αφού πρώτα ο πρόεδρος της Βουλής πάρει στα χέρια του το επίμαχο video.

Με επιστολή του δε στους δύο βουλευτές ο  κ. Πετσάλνικος κάνει γνωστό ότι από τις 15 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των βουλευτών κ. Αργύρης, ζήτησε εγγράφως από τον Υπουργό οικονομικών κάθε διαθέσιμο στοιχεία για κατοχή τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία τυχόν προέκυψαν από τους ελέγχους του Υπουργείου.

Στο μεταξύ ο Ελβετός  βουλευτής άναψε φωτιές και για την φορολογική συμφωνία με την Ελλάδα για την φορολόγηση των καταθέσεων , υποστηρίζοντας ότι από το 2005 υπάρχει αυτή η δυνατότητα αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις κωφεύουν. Επ’ αυτού απάντηση θα δώσει ο Ευάγγελός Βενιζέλος.
Στην πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή «Ερευνα», του κ. Π. Τσίμα(Mega), ο κ. ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του Ελβετικού Κοινοβουλίου, κ. Ιωσήφ Ζησιάδης, εμφανίζεται να δηλώνει ότι: «Τον Ιούνιο έχω κάνει μια ερώτηση στην υπουργό Οικονομικών να την ρωτήσω τι γυρεύει η Ελβετία. Γυρεύει να φέρει όλα τα χρήματα από την Ελλάδα στην Ελβετία; Είναι αυτός ο στόχος της;».
Όπως σχολιάζει ο δημοσιογράφος στο σημείο αυτό «η απάντηση της υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας τον άφησε άφωνο», καθώς «η Ελβετία του απάντησε ότι έχει προτείνει από το 2005 στην ελληνική κυβέρνηση μια φορολογική συμφωνία, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις έξι χρόνια τώρα κωφεύουν»Μάλιστα ο Ελβετός βουλευτής εμφανίζεται κατόπιν να υποστηρίζει: «Το εξηγώ αυτό γιατί οι πιο πολλοί βουλευτές, δεξιοί, του ΠαΣοΚ, έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και νομίζω τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοιχτοί λογαριασμοί όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου».
Αυτό εξόργισε τους γαλάζιους βουλευτές που η δεν πρόλαβαν να τα βγάλουν και αυτοί, η απουσίαζαν στην …Αφρική, τον αποδευτέρα Γερ. Γιακουμάτο και τον Κ. Τζαβάρα και υπέβαλλαν αναφορά προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. «σαλέ στον Γράμμο» Φ. Πετσάλνικο ζητούν να μάθουν αν ευσταθεί ο ισχυρισμός του κ. Ζησιάδη ότι από το 2005 οι ελβετικές αρχές έχουν προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση «μια φορολογική συμφωνία, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις έξι χρόνια τώρα κωφεύουν».
Καλά δεν γνωρίζουν ότι οι ποιο πολλοί συνάδελφοι τους πολιτικοί δεν έχουν μόνο λογαριασμούς στην Ελβετία, αλλά και πληθώρα offshore όπου βάζουν τις..μίζες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου