Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Λόγω Βλακείας........

Λόγω Βλακείας. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, ούτε λύση….

 Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

 

«Ας σκεφθούν πώς και από πού μπορούν να βρεθούν 11,5 δισ. ευρώ για να κοπούν σε δύο χρόνια» είπε χθες ο Υπουργός οικονομικών (εντωμεταξύ σήμερα, όπως δημοσιοποίησε η τρόϊκα θα απαιτηθούν επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ περικοπές για την περίοδο 2013-2014) και για να δικαιολογήσει ο κ. Στουρνάρας αυτά τα 11,5 δις που σε μια ημέρα έγιναν 14 δις  είπε το αμίμητο ψεύδος, πως τάχα  «έχουμε το ακριβότερο κοινωνικό κράτος στην ευρωζώνη και δεν .......μπορούμε να το συντηρούμε με δανεικά»!!!!

Ακόμη κι εκείνοι που δεν έχουν ζήσει σε μια χώρα της Ευρωζώνης, γνωρίζουν πως αυτό είναι ένα ασύστολο ψεύδος, όπως τόσα άλλα που ακούμε καθημερινά από «υπεύθυνα» πολιτικά πρόσωπα και «έγκυρους δημοσιογράφους».

Πως τάχα είμαστε η μόνη χώρα με 13ο και 14ο μισθό!

Πως τάχα είμαστε η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων ενώ σύμφωνα με επίσημες στατιστικές της Ευροστατ κάτω από εμάς είναι μόνο η Ιρλανδία.

Αλήθεια είναι ότι έχουμε το υψηλότερο ποσοστό σε αμυντικές δαπάνες δίχως να έχουμε τον καλύτερο αμυντικό εξοπλισμό.

Αλήθεια είναι ότι έχουμε την ακριβότερη δημόσια(με τα φακελάκια) υγεία, δίχως να έχουμε υγεία.

Αλήθεια είναι ότι έχουμε την ακριβότερη δημόσια παιδεία (με τα φροντιστήρια) δίχως να έχουμε παιδεία αλλά τα κόστη τα επωμιζόμαστε εμείς και όχι το κράτος.

Όταν τα ψεύδη, σαν ένα είδος υπερβολής (που λέει ο λόγος), λέγονται στα καφενεία, το πράγμα είναι υποφερτό. Όταν όμως λέγονται από επίσημα χείλη και μάλιστα από επιστήμονα και καθηγητή πανεπιστημίου, τότε μόνο μια εξήγηση υπάρχει:θεωρούν τον ελληνικό λαό Η-Λ-Ι-Θ-Ι-Ο!

Μήπως έχουν δίκαιο; Αν όντως συμβαίνει αυτό, να δεχτούμε ότι είμαστε όλοι ηλίθιοι, ή καλύτερα Βλάκες και σαν Βλάκες ας μην αναγνωρίσουμε καμιά δέσμευση προς τους δανειστές μας, αφού όπως ξέρει και ο τελευταίος Βλαξ, ο Ευθυμίου στο «ένας βλάκας και μισός», οι βλάκες αθωώνονται λόγω βλακείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου