Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ. Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 1994-95

Δημοτικό Σχολείο Σωληναρίου Ν. Βοιωτίας

Δημοτικό Σχολείο Σωληναρίου (φωτό) Μάρτιος 1998
Το Σωληνάρι (το μπαλκόνι της Βοιωτίας) είναι χωριό του νομού Βοιωτίας του δήμου Αλιάρτου. Είναι χτισμένο στις πλαγιές του Ελικώνα, πάνω από την πεδιάδα της Κωπαΐδας, σε υψόμετρο 260 μέτρων και έχει πανοραμική θέα σ’ αυτή. Το βράδυ μάλιστα όταν ο καιρός είναι καθαρός φαίνονται τα φώτα των αυτοκινήτων που κινούνται στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας, παρά τη μεγάλη απόσταση που χωρίζει τα δύο σημεία.
Απέναντι από την κεντρική πλατεία του χωριού βρίσκεται ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που πανηγυρίζει στις 6 Αυγούστου.
Έχει πληθυσμό περίπου 450 κατοίκων και απέχει 12 χλμ από τη Λειβαδιά.
Το Δημοτικό Σχολείο Σωληναρίου βρίσκεται σε προνομιακή θέση με μοναδική θέα. Πρόκειται για κτίσμα των αρχών της δεκαετίας του 1970 με μοντέρνα αρχιτεκτονική. Φαρδιά μαρμάρινη σκάλα, με 14 σκαλοπάτια, οδηγεί στην κεντρική είσοδο του κτιρίου, η οποία ανοίγεται στον πρώτο όροφο, ώστε να δοθεί μεγαλύτερη επιβλητικότητα.  Το κτίριο στο εσωτερικό του διαθέτει,  1 μεγάλο θάλαμο υποδοχής, 2 μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα που στεγάζει το Νηπιαγωγείο, ένα μεγάλο γραφείο με τουαλέτα για το προσωπικό του σχολείο. Στο ισόγειο υπάρχουν οι τουαλέτες των μαθητών, μικρή πιλοτή και το λεβητοστάσιο.
 Στο βορειοανατολικό τμήμα του κτιρίου και ακριβώς πάνω από την πιλοτή, υπάρχει αυτόνομο διαμέρισμα (διάρι με κεντρική θέρμανση) για τη φιλοξενία του εκπαιδευτικού προσωπικού κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Το σχολείο  εκτός απ” τη μεγάλη εξωτερική αυλή με το γήπεδο του μπάσκετ, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κτιρίου, διαθέτει και μια μικρή εσωτερική αυλή με αίθριο, για βιοκλιματικούς λόγους (τα τοιχία ολόγυρα  προσφέρουν σκίαση στους μαθητές την ώρα του διαλείμματος  και  προστασία από το δυνατό αέρα).
Το  Σχολείο τη σχολική χρονιά 1994 – 95 είχε 10 μαθητές που μοιράζονταν σε όλες τις τάξεις, εκτός της Α΄(δεν είχε μαθητές), δίδασκε ο δ/λος Αγγέλης Βασίλης και δε λειτουργούσε Νηπιαγωγείο.
                                                                                                         Έτσι έζησα το σχολείο τη σχολική χρονιά 1994-1995 όταν υπηρέτησα σ” αυτό ως αναπληρωτής δ/λος και φιλοξενήθηκα στο υπέροχο σπίτι του!!! 

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για το blog σου!!! Με γύρισες, με τη σειρά σου, 16 χρόνια πίσω! Μία διόρθωση! Η σχολική χρονιά είναι 1997-1998!
    Αγγέλης Βασίλης - Καρδίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή